Tajni život tla

Na ovogodišnjem oktobarskom sajmu knjiga predstavljen je prevod knjige “Tajni život tla” čiji su autori Piter Tompkins i Kristofer Bird.TajniZivotTla

Piter Tompkins i Kristofer Bird, koji su i autori čuvene knjige “Tajni život biljaka”, osamdesetih godina 20. veka su proputovali su ceo svet u potrazi za metodama oporavka zemljišta i organske poljoprivrede. Na osnovu tog iskustva nastala je ova knjiga koja može da pomogne, kao i da bude praktičan vodič, svakome ko želi da se bavi prirodnom zemljoradnjom.
U prvom delu knjige autori iznose činjenice vezane za istoriju upotrebe hemijskih đubriva, tj. predočavaju čitaocu na koji način su vojni bojni otrovi dospeli na obradivo zemljište.

U drugom delu su objašnjene metode pomoću kojih je moguće vratiti vitalnost tlu i osloboditi ga teških otrova. Objašnjavaju kako su vrhunski svetski biohemičari uspeli da u tokove nauke uvedu neverovatne efekte Štajnerovih biodinamičkih preparata, Agnihotra vatre, Karlsonovog zvučnog cvetanja i čudesne vode naroda Hunza.

Treći deo knjige se bavi fenomenom Fajndhorna i Perelandre – vrtovima koji su nastali u saradnji čoveka i duhova prirode. Autori su posetili (i uverili se u njihove rezultate) vidovite medijume, Šarah Hieronimus, Ali Kudrjašovu i Makel Rajt, zaključujući da „za rast biljaka vitalnu i bitnu ulogu imaju posetioci iz kraljevstva elemenata, i sve dok i njih ne uzmemo u obzir, ništa u svetu agrokulture, hortikulture ili povrtlarstva neće imati smisla, ni napretka.”

Prevod dela:
Petar Tompkins and Christopher Bird: SECRETS OF THE SOIL
Sa engleskog preveo: Slobodan Drenovac
Izdavač: Kokoro/Red Box 2015.
Obim: 416 str.
Format: 14,5 x 20,5 cm
latinica, broširano
Cena u knjižarama 1450 din.
Cena preko o Knjižarskog prozorčeta je 1200din. Kontakt 064 2652916

 

You must be logged in to post a comment Login