PIRN – Internacionalna permakulturna istraživačka mreža

PIRN

Tokom konferencije IPC 2015 u Londonu zvanično je pokrenuta PIRN – Internacionalna permakulturna istraživačka mreža (the Permaculture International Reserch Network),

Prisutno je bilo  650 permakulturnih istraživača iz 50 zemalja. U govoru povodom otvaranja Kris Vorbarton Braun je izrazio nadu da će konferencija podstaći veliki broj interesantnih sastanaka i konverzacija i da će u tom stilu nastaviti i posle konferencije kroz medije PIRN-a. Posle Krisa Ket Ričardsje prikazala mapu lokacija na kojima su trenutnih 400 članova PIRN-a. Govorila je takodje o online funkcijama koje će podržati PIRN, uključujući facebook, website, ebiltene i kolaborativne istraživačke projekte.

U inicijalnoj fazi projekat PIRN operativno vodi Permakulture Association UK (Britain), a ideja je da se napravi istinska internacionalna mreža.

IPC PIRN

PIRN je prva internacionalna permakulturna mreža. U cilju daljeg napretka i boljeg razumevanja permakulture potrebno je da istraživači iz celog sveta rade zajedno i sarađuju i da uče jedni od drugih. PIRN će pomoći i omogućavati razmenu znanja davati podršku radnim grupama, omogućavati pristup žurnalima, knjigama i pregledima literature, podržavati kolaborativne istraživačke projekte, pružiti prostor da ljudi pristupe istraživanjima drugih istraživača.
Adresa web sajta je pirn@permaculture.org.uk

 

Source: Fotografije: Ana Sany i Zvonko Oršolić

One Response to PIRN – Internacionalna permakulturna istraživačka mreža

  1. Pingback: Pokrenut PIRN - Permaculture Association Serbia | Permaculture Association Serbia

You must be logged in to post a comment Login