Predavanje: Tečni mikrobiološki dodaci zemljištu

Predavanje Predraga Paunovića: MIKROBIOLOŠKA “ALHEMIJA” – tečni mikrobiološki dodaci zemljištu održaće se 25.03.2021.u 19:00 preko interneta korišćenjem Zoom platforme.

Mikrobioloska alhemija

Ovo je završno Pedjino predavanje u serijalu predavanja o prirodnoj zemljoradnji po metodama Dr. Elaine Ingham, u kojem ćete saznati za sve tečne mikrobiološke dodatke zemljištu koje možete napraviti od svog pravilno napravljenog kvalitetnog komposta, a koji zajedno sa kompostom predstavljaju i prihranu i zaštitu, poboljšanje zemljišne mikrobiologije i sve to u domaćoj radinosti. Ovo saznanje učiniće vas nezavisnim od kupovine bilo kakvih dodataka zemljištu ( bilo u vidu djubriva, bilo mikrobioloških preparata čija je dobrobit upitna)…jer ćete sa kompostom i tečnim dodacima imati svoje sredstvo za zaštitu bilja i za saniranje posledica, kao i za vraćanje plodnosti, jer unosite opet mikroorganizme koji će raditi za vas, što inače rade u prirodi. Dobićete jasne smernice kako da napravite kompostni ekstrakt, kao i napraviti razliku izmedju onoga šta jeste i šta nije kompostni ekstrakt, kompostni čaj, ekstaktovati huminsku kiselinu ( i njenu primenu u pravljenju komostnog čaja. Za one koji žele da se malo dublje upuste u mikrobiologiju zemljišta, biće reči i o tome kako da naprave svoj ekstrakt korisnih zemljišnih nematoda i infuziju protozoa, u situacijama kada žele da povećaju brojnost ovih predatorskih mikroorganizama u zemljištima gde je njihova brojnost smanjena.
Takodje, biće reči o osnovnim razlikama izmedju biljnih fermenata i biljnih pripravaka, kao i o odredjenoj pogrešnoj praksi koja se gotovo svuda primenjuje ne obraćajući pažnju na negativne efekte po biodiverzitet vrsta. Pomenućemo i način na koji je ispravno pripremati i primenjivati tečne biljne pripravke.
Teme koje ćemo obradjivati:
– Vrste tečnih dodataka za zemljište
-Opšte pravilo ispravnosti tečnih dodataka
-Razlike izmedju biljnih fermenata i biljnih pripravaka i njihova primena
Značaj aerobne sredine u pravljenju tečnih dodataka
-Šta je komostni ekstrakt i kako se pravi ( od komposta i od glistenjaka )
-Šta je kompostni čaj i kako se pravi ( od komposta i glistenjaka )
-Razlika izmedju aerisanog i neaerisanog kompostnog čaja
-Vrsta hrane za organizme koje želimo da umnožimo u kompostnom čaju
-Dodatni organizmi koji se mogu dodati u komostni čaj
-Načini primene kompostnog ekstrakta i kompostnog čaja
-Priprema ekstrakta korisnih zemljišnih nematoda
– Priprema infuzije protozoa
Predavač: Predrag Paunović
Diplomirani glumac, član udruženja Permakultura Srbije i Blagodat Srbije, sa 5 godina praktičnog iskustva u domenu prirodne zemljoradnje i jedina osoba na našem području koja je završila školu za prirodnu zemljoradnju na Soil Food Web institutu pod mentorstvom Dr. Elaine Ingham
Učimo od prirode!!!
**********************************
Da biste prisustvovali predavanju “MIKROBIOLOŠKA ALHEMIJA – tečni mikrobiološki dodaci zemljištu” potrebno je 1) da se registrujete i 2) da uplatite ulaznicu.
1) Registracijom rezervišete mesto. Broj mesta je ograničen na 100. Registracija je obavezna. Da biste se registrovali popunite polja: ime, prezime, adresa i grad u formi za registraciju koja se nalazi na adresi:
https://zoom.us/meeting/register/tJUuc-uvqTMpGNKjCTmmDIBYDSJRh4MLLAj-?fbclid=IwAR0GEjmkIEDBtGYdA8WW4WIKS0YWnwae9WxUsAkkZnQ5IyvnO_549E4TAM0
2) Ulaznica na vebinar je donacija od 300din+.
Molimo vas da na uplatnici polja ime, prezime, adresa i grad popunite na isti način kao pri registraciji. Iznos ulaznice/donacije uplatite na žiro račun:
Stevanović Jelena, svrha uplate: donacija, Br. računa: 205-9011005337245-96, Komercijalna banka
Alternativno možete uplatiti preko postnet-a na ime: Jelena Stevanović, 064/ 147 33 63
Molimo vas da nam na email permakultura18@gmail.com pošaljete potvrdu o uplati.
Po prijemu dokaza o uplati poslaćemo vam potvrdu registracije i u okviru nje link za pristup predavanju
**********************************
‼️ Za ovo predavanje je neophodno odgledati prvo predavanje o mreži života u zemljištu, takodje i drugo, o kompostu, kako bi celovito razumeli biološke procese koji se dešavaju u prirodi.
Link za prvo predavanje o mreži života
https://vimeo.com/512452034
Link za drugo predavanje o kompostu
https://vimeo.com/520321484
**********************************
Preporučena donacija je 300 din + +
Doniranjem podržavate naš rad i dalji razvoj i širenje ove revolucionarne prakse na našem podneblju. Cilj nam je da informišemo i obučimo što više ljudi, jer ovakav holistički pristup doprinosti ozdravljenju planete, ljudi, svih živih bića, kao i celokupnom životu na našoj divnoj planeti.
Unapred zahvalni 💚
U skladu sa prirodom,
Permakultura Srbije
Pitanja, komentare, predloge pošaljite na: permakultura18@gmail.com
Ukoliko imate tehničkih problema sa ulaskom na Zoom, pišite na email ili SMS 064 147 33 63 See Less

You must be logged in to post a comment Login