Novembarski mesečni sastanak 4.11.2019.

Novembarski redovni mesečni sastanak Udruženja Permakultura Srbije održaće se u ponedeljak 4.11.2019, sa početkom u 18:00, na adresi Vase Pelagića broj 21, u Beogradu, u društvenom klubu Jezgro na Senjaku.

Ulaz je kroz crnu kapiju na broju 21 koja se nalazi malo uzbrdo od benzinske pumpe u ulici Vase Pelagića, a sa suprotne strane ulice. Zvonite na taster Jezgro.

Neke moguće teme su:

Prezentacija o Permakulturi članica Udruženja Jelene Stevanović i Jelene Đurić u Privrednoj komori Vojvodine na stručnom skupu posvećenom alternativnim oblicima poljoprivrede 18. oktobra 2019:

Jelene600

Nastavak izgradnje kuće u Trešnji na imanju Petel Paun gde naši članovi aktivno učesvuju:

PetelPaun

Izveštaj sa izložbe starih sorti u organizaciji privredne komore Srbije

StareSorteSrbije

Strahote požara na Staroj planini gde će požara biti još više ako se ne odbrani voda

PozarStaraPlanina

Ovog oktobra Beograd je bio najzagađenija prestonica na svetu

Beograd Najzagadjeniji

Redovni mesečni sastanci Udruženja održavaju se po pravilu jedanput mesečno, i to svakog prvog ponedeljka u mesecu. Ovaj sastanak će biti šezdeseti i prvi po redu redovni mesečni sastanak Udruženja Permakultura Srbije (Permaculture Association of Serbia). Pričamo o aktuelnim temama i dogovaramo se oko zajedničkih akcija. Dođite da se družimo. Najbliže stajalište javnog prevoza sa velikim brojem linija je kod Beogradskog Sajma. Odatle se penjete petnaestak minuta peške. Pored ovoga ima i linija gradskog saobraćaja koje prolaze kroz ulicu Vase Pelagića. Recimo linija gradskog saobraćaja broj 44 ima polaske sa Dunav stanice na dvadesetak minuta i ima stajalište nedaleko od mesta sastanka.

Ako dolazite automobilom najbliži dozvoljeni parking je u Vase Pelagića 50-tak metara uzbrdo od mesta sastanka, pored parka. Molimo vas da se ne parkirate auto ispred ambasada i garaža u komšiluku.

Na sastanak možete poneti neke od stvari koje mogu biti interesantne i ostalim učesnicima sastanka, na primer:

  • seme ili rasad za razmenu,
  • knjige koje želite da donirate za bibilioteku Udruženja, iz raznih oblasti, a koje bi trebalo da, na razne načine, budu zanimljive ljudima koji se interesuju za permakulturu i život u skladu sa prirodom
  • čepove od plastičnih flaša za naše učešće u akciji Čep za hendikep

Priložene fotografije su preuzete sa interneta iz sledećih oktobarskih objava:

https://m.facebook.com/dejan.budic/posts/pcb.10220734452451834

https://www.facebook.com/Petel-Paun-Design-Arts-and-Crafts-1051358024917402/

https://www.facebook.com/events/privredna-komora-srbije/dan-razmene-semena-i-izložba-stare-sorte-srbije/540514433425472/

https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/pozar-na-staroj-planini-najveci-u-evropi-video/

https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/beograd-najzagadjenija-prestonica-evrope-moguce-i-ozbiljnije-zdravstvene-tegobe/

You must be logged in to post a comment Login