Odlazak Filipa Brkovića

Filip-Brkovic-2

BEOGRAD – Doktor nauka Filip Brković, preminuo je 29. januara u Briselu u tridesetoj godini nakon kratke bolesti.

Svojom posvećenošću i istrajnošću za kratko vreme Filip Brković je ostvario izuzetne rezultate u nauci i aktivizmu, navodi se na sajtu Fakulteta političkih nauka.

U istoriju Beogradskog univerziteta upisao se kao najmlađi diplomac već decenijama unazad. Diplomirao je Međunarodne odnose na Fakultetu političkih nauka za samo tri godine, zatim i master studije na univerzitetu Kembridž u Engleskoj.

Kao jedan od pionira Fair Trade pokreta u Srbiji(vise o ovom pokretu na http://wfto.com/), pomerio je granice nauke odbranivši neposredno pred smrt doktorsku disertaciju na Univerzitetu Vorik i Univerzitetu Libre u Briselu na temu “Uključivanje srednje-razvijenih ekonomija u “Fair Trade” sistem – Studija slučaja: Srbija”.

Ovaj rad su članovi komisije prepoznali kao vodič i udžbenik za Srbiju i druge zemlje da postanu aktivniji članovi globalnog Fairtade pokreta.

Iza sebe je ostavio suprugu Katarinu, sina Mihaila, porodicu i brojne prijatelje.

Dragi Permanauti,

da bi razumeli koliko je veliki gubitak “odlazak” Filipa,pozabavite se ozbiljnije citanjem tekstova o Fair Trade-u na linku http://wfto.com/, narocito vazi za one koji su slabo ili nimalo upoznati sa ovim pokretom koji se u mnogim delovima poklapa sa Permakulturom…

 

You must be logged in to post a comment Login