Zemljoradnja u skladu sa prirodom – Mreža života u zemljištu

Nabavite ciklus predavanja

Dragi  ljubitelji prirode i života,

Početkom godine održali smo ciklus predavanja na temu Zemljoradnje u skladu sa prirodom sa posebnim osvrtom  na MREŽU ŽIVOTA U ZEMLJIŠTU, po metodama Dr. Elaine Ingham. Predavanja je pripremio  Predrag Paunović, član udruženja Permakultura Srbije i Blagodat Srbije, sa 5 godina praktičnog iskustva u domenu  prirodne zemljoradnje, i jedina osoba na našem području koja je završila školu za prirodnu zemljoradnju na Soil Food Web institutu pod mentorstvom Dr. Elaine Ingham.

Zbog velikog  interesovanja, odlučili smo da   omogućimo pristup ovim  korisnim i značajnim informacijama o bitnim metodama prirodne zemljoradnje za dalji opstanak i razvoj svih živih bića i planete. Predavanja i prezentacije su sada dostupni  i možete da ih preuzmete uz donaciju od 3.500 dinara / 30 eura .

Ciklus se sastoji od 3 predavanja sa prezentcijama i pratećim tekstom. Teme kojima smo se bavili su: 1) Mreža života u zemljištu – Zemljoradnja u skladu sa prirodom, 2) Kompost – Mikrobiološki raj, 3) Mikrobiološka Alhemija – tečni i čvrsti mikrobiološki dodaci zemljištu: kompostni čaj, kompostni ekstrakt, huminska kiselina, biokompletan kompost  i glistenjak …

Mreza zivota 600x800

Život se mora vratiti u zemljište gde mu je i mesto!

Zašto i kako vratiti život u zemljište?

Ciklus ovih predavanja će vam dati odgovore na na ova pitanja, ali i  praktična uputstva kako da vratitie život u zemljište, kako da povećate plodnost i prinose vaših bašti i useva, kako da radite u saradnji sa prirodom, a ne protiv nje. Predavanja će vas podsetiti da smo svi povezani, umreženi i da jedni bez drugih ne možemo. Sve je Jedno.

Ali nije svejedno! Zato vas pozivamo da se uključite i aktivno  učestvujete u regeneraciji tla, bez obzira da li imate ili nemate svoje parče zemlje/raja. Što nas je više, brže će doći do promene koju želimo da  vidimo u svetu. Hajde da zajedno pomognemo Zemlji da se obnovi!

Mi bismo trebali da budemo glavni baštovani planete koji brinu o zdravlju zemljišta. Treba da vodimo računa da sve funkcioniše pravilno, da povremeno pogledamo uzorke tla pod mikroskopom i ako je potrebno da korigujemo situaciju.

Ukoliko ste zainteresovani za predavanja, molimo vas,   javite  se na : permakultura18@gmail.com

                                                         *********

Unapred smo zahvalni na interesovanju i donacijama. Doniranjem  podržavate naš rad ,  razvoj  i širenje ove revolucionarne prakse na  našem  podneblju.  Naša misija je osnaživanje pojedinaca i organizacija da obnavljaju tlo u svojim zajednicama. Cilj nam je da informišemo i obučimo što više ljudi jer ovakav holistički pristup doprinosi kako ljudima, tako i prirodi i celokupnom životu na našoj divnoj planeti, majci Zemlji.

 

You must be logged in to post a comment Login